Holiday and parties
Door: Froukje
Blijf op de hoogte en volg Froukje
10 Januari 2016 | Bahama's, Bahama Islands
In het laatste deel van november heb ik weer van alles meegemaakt.
De derde week van november, week 47, begon goed met een basketbalwedstrijd van het mannenteam, erg leuk om gratis mee te kunnen maken. Deze week was dan eindelijk de Bahamas cruise met Norwegian Cruise Lines waar ik al zo lang naar uit keek. Donderdag ben ik met wat vrienden naar Miami vertrokken aangezien de cruise de dag erna vanaf port Miami vertrok en het zo'n 6 uur rijden is naar Miami. Eenmaal in Miami gingen we uit in een club waar we gratis entree en drank kregen én VIP mochten staan, goed begin van het cruise avontuur. Vrijdag begon de cruise dan eindelijk. Met zonsondergang vertrokken we vanaf Miami en werd er meteen een kick of party gehouden bij het zwembad. Bovendien konden we de hele dag door genieten van snacks, een lopend buffet, gratis alcohol en fris en konden we gebruik maken van faciliteiten zoals jacuzzi, zwembad, bars, shows, casino, sportvelden en fitness. Het was erg luxe allemaal. Vrijdag hebben we bijna de hele avond in de jacuzzi gespendeerd met cocktails en erna naar een club aan boord geweest, uitgaan op internationale wateren! Zaterdagochtend kwamen we aan in Nassau de hoofdstad van de bahamas op een van de ongeveer 700 eilanden wat de bahamas omvat. We hebben Nassau en winkeltjes verkent en zijn toen gaan relaxen op het parel witte strand en in de azuurblauwe zee. Als afsluiter zijn we stiekem het het super deluxe waterpark resort Atlantis binnen geglipt. Er was onder andere een glijbaan onderwater met haaien om je heen! Eind van de middag hebben we genoten van een BBQ en de jacuzzi. In de avond zijn we in een van de fancy restaurants gaan eten en was er een gave white hot party bij de zwembaden. Zondagochtend kwamen we aan op een privé eiland van NCL op de bahamas, ondanks het iets mindere weer heb ik er weinig van gemerkt, want ik was de gehele dag in het water te vinden met mijn snorkel om de prachtige onderwater wereld van de bahamas te verkennen. Ik ben slechts een keer het water uit gekomen voor de BBQ. Eind van middag werd ik het water uit gefloten omdat er een storm op komst was en het water erg wild werd. De zondag sloten we in stijl af met wederom de jacuzzi, een fancy diner in pak en avondjurk met de hele groep van 27 mensen, een bezoek aan het casino, een paar liedjes meeblèren in de karoakebar en afsluitende dansjes in de club.
Maandagochtend waren we helaas al weer terug aan het vaste land en kreeg ik niet alleen last van zeeziekte maar ook van landziekte.
De laatste week van november, week 48, bestond uit een mini vakantie in teken van thanksgiving met geen lessen ofja 3 dagen vrij en 2 dagen geskipt.... Maandag besloot ik met twee vrienden nog een dagje in Miami te blijven. We hebben genoten van de zon en zee op South beach ondanks zand wat om onze oren vloog. Daarna zijn we naar het art district geweest vlakbij miami downtown, muren en gebouwen vol met kunst en leuke boutiekjes. In de avond zijn we via ons hostel meegegaan op een kroegentocht met partybus. Helaas bleek zelfs miami een beetje dood te zijn op maandag maar daardoor hebben we veel verschillende bars gezien op onze zoektocht naar een gezellige drukke sfeer en we hebben ons evengoed vermaakt. Dinsdag moesten we al weer terug naar gainesville, na een drama met de bus e.d. was zik kapot. Woensdag waren we les vrij en ging iedereen naar een familie toe om thanksgiving te vieren. Ik ging met een vriend mee naar Jacksonville om daar met een echte Amerikaanse familie thanksgiving te vieren. Gelukkig kende ik zijn familie al van een keer daarvoor en was het minder awkward dan ik dacht. We hebben geshopt die dag en ik heb toen alvast mijn eigen verjaardagskadootjes gekocht. Verder hebben we nog samen gegeten en ben ik in Jacksonville uit geweest. Donderdag moest ik helaas vroeg op om naar de kerk te gaan voor de thanksgivingviering, ik was in een christelijke familie beland. Goed om weer eens naar de kerk te gaan en te zien hoe het in andere landen gaat. Het enige verschil was dat we op een gegeven moment elkaars handen moesten vasthouden, iets moesten zingen en daarna peace tegen iedereen om je heen zeggen en je nabije medemens knuffelen... Weird. In de middag heb ik voor het eerst en laatst in Florida gesport, ja ik, heb gevoetbald, getennist, getafeltennist, gebasketbald en scooter gereden. In de avond hadden we een heerlijk thanksgiving diner met echte gevulde kalkoen. Helaas duurde het diner niet heel lang, omdat er American football op tv was en ja dat is nou eenmaal heel belangrijk in een echte Amerikaanse familie... In de avond ben ik toen ter ere van mijn al in Nederland begonnen verjaardag gaan Midnight shoppen, de hele nacht kon je bij bepaalde winkels terecht om voor mega kortingen te shoppen. Ik heb toen maar meteen een nieuwe camera aangeschaft. Vrijdag, 27 november, was ik hier echt jarig en voor het eerst in mijn leven niet thuis in Nederland. Gelukkig werd er goed voor me gezorgd en werd er gezongen toen ik beneden kwam en kreeg ik een cinnamonroll als ontbijt met een kaarsje. Daarna kon ik meteen alle whatsappgesprekken en skype gesprekken gaan beantwoorden. Dat liet me al meer jarig voelen. Vervolgens ging ik met de mannen leren schieten op een schietbaan met een 9mm pistool. Erg cool typical American kado! Ook ben ik voor het eerst met mijn verjaardig ooit naar het strand geweest en kon ik een korte broek aan. In de avond heb ik nog ter ere van mijn verjaardag met de vrienden die al terug waren van thanksgiving samen uit gegeten in Gainesville en ben daarna nog met 2 vrienden uit geweest. Kortom een andere maar leuke verjaardag. Zaterdag was de laatste footballgame en was het seniorendag. We zijn voor de laatste keer gaan tailgaten bij zoveel mogelijk fraternities en de rest is naar de game gegaan. Ik ben lekker thuis gebleven en heb de rest van het weekend studeerwerk ingehaald en lekker uitgerust na een drukke maar leuke week.
Dat was de maand november dan alweer!
Bedankt voor het lezen en see you later alliGator!
13 Januari 2016 - 10:56
Nance: